donderdag 9 februari 2023

Gespreksgroep over onze omgang met de natuur

Witte Kerk, Koningin Wilhelminalaan
 13.30 uur  - 15.30 uur

Gespreksgroep over onze omgang met de natuur onder leiding van ds. Peter Korver
We starten een nieuwe groep die het gesprek aangaat over de manier waarop wij als mensen omgaan met de natuur. Aanleiding is het laatste boek van de bekende godsdienstwetenschapper Karen Armstrong.
Zij schreef De heilige natuur. Hoe we de relatie met onze natuurlijke omgeving kunnen herstellen
(uitg. Querido, Amsterdam 2022). Met de opkomst van de natuurwetenschappen en de industrialisatie in de 19e eeuw is de westerse mens zich boven de natuur gaan plaatsen en hij voelde zich gelegitimeerd ermee te doen wat hij wilde. In dit inspirerende boek houdt Armstrong ons voor dat een verandering van ons gedrag alleen niet genoeg is om de aarde te redden. Als we een dreigende milieuramp willen afwenden, moeten we anders gaan denken en voelen. Zij is overtuigd dat we vanuit onze religieuze tradities de spirituele band met de natuur kunnen herstellen. Vanuit het christelijk geloof zijn dankbaarheid, compassie, opoffering en geweldloosheid daarvoor onze geestelijke bronnen.
U bent van harte welkom om mee te doen!
De eerste bijeenkomst is op donderdag 9 februari, van 13.30 -15.30 uur, in de Witte Kerk.
De tweede bijeenkomst is drie weken later, op donderdag 2 maart.
Graag van tevoren opgeven via pjckorver@gmail.com bij Peter Korver.