zaterdag 16 juni 2018

10.00 uur  - 16.00 uur

Excursie
Bijbels Museum in het land

Hoe breng je het oeroude verhaal van de Bijbel tot leven in deze tijd? Beeldend kunstenaar Caroline Waltman doet dit door middel van foto's. In verschillende landen legde zij beelden vast die een nieuwe en eigentijdse blik op de Bijbel werpen. Waltman koppelt foto's van een kind in bad,  een vliegveld vol vluchtelingen en een kuil vol regenwater aan door haar gekozen verzen uit de Bijbel. Haar foto's en de bijbehorende Bijbelverzen worden op verschillende locaties in het land getoond, waarvan een deel op levensgroot formaat.
Met haar associatieve en poëtische beelden blaast Caroline Waltman nieuw leven in de eeuwenoude verhalen. Caroline fotografeerde in zestien verschillende landen. In Nederland, België, Duitsland en Italië, maar ook bijvoorbeeld in Israël, Palestina, Jordanië, Griekenland en Turkije. Het werk is zeer divers, met landschappen, stillevens, portretten en actiefoto's uit het dagelijks leven in verschillende culturen.Samen vormen zij een brede blik op de wereld.
De foto's — en de bijbehorende verzen — zijn afkomstig uit Waltman's boek 'Paradisewill.com' dat eind 2016 is verschenen. De selectie foto's en verzen uit 'Zie mij' vormen een dwarsdoorsnede hiervan.
Zie https://www.bijbelsmuseum.nl/ziemijzutphen
Wij kunnen er gezamenlijk naartoe op zaterdag 16 juni.
Vertrek 10 uur, terugkeer ± 16 uur. Als er onder de belangstellenden enkele autorijders zijn: vertrek met de auto vanaf parkeerterrein voor Witte Kerk om 10.00 uur. Een bijdrage aan benzine en parkeren is gewenst.
Toegang tot de kerk is € 5,50
Het minimum aantal deelnemers is 7 personen.
Aanmelden uiterlijk 12 juni via vclindenburg@gmail.com
Ds. Véronique Lindenburg