donderdag 13 januari 2022

Dichter bij dichters gaat helaas niet door

Witte Kerk, Koningin Wilhelminalaan

'Dichter bij dichters'.

Graag zouden wij geïnteresseerden weer ontvangen met een programma van vier avonden poëzie.

Er staan weer vier boeiende dichters op het programma.
In de eerste plaats is dat Herman Gorter, die ooit vlakbij (in Bussum) woonde.
Als een van de Tachtigers betekende zijn dichtwerk een nieuwe periode in de letterkunde.
We lezen een stukje uit zijn grote werk 'Mei' en nog wat andere gedichten.
Dan volgt Ida Gerhardt, die een zeer groot oeuvre naliet, van fijnzinnige natuurverzen en diepe poëzie, geïnspireerd door de klassieke Oudheid en het christelijk geloof.
De volgende dichter is een Vlaming, Herman de Coninck, die begon met speelse amoureuze gedichten.
Als 'vader van het nieuw realisme' blonk hij uit in aansprekende, toegankelijke poëzie.
Ook voor Ingmar Heytze (geb. 1970) staat verstaanbaarheid hoog aangeschreven. Als Utrechtse Stadsdichter werd hij ook buiten zijn geboortestad bekend, niet alleen door het schrijven van verzen maar ook met zijn podiumoptreden.
Dit zijn de avonden die op het programma staan:

• donderdag 13 januari
  • donderdag 20 januari
  • donderdag 27 januari
  • donderdag 3 februari.
Aanvang telkens om 20.00 uur. U moet zich voor deze avonden wel van te voren opgeven (alleen al vanwege de coronabepalingen l). Een telefoontje of mailtje is voldoende.

Wij zijn blij dit programma weer te kunnen aanbieden!
Marty en Jan Peter Schouten tel. 035-6948871 e-mail: schoutenjanpeter@gmail.com