De Diakonie helpt

Project ‘Het Gooi Leeft!’ strekt tot doel, zo'n 950 zelfstandig wonende ouderen met minimaal één beperking in de wijken rondom Amaris locatie De Veste te ondersteunen in het zolang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Dat gebeurt met allerlei leuke activiteiten, die vaak plaatsvinden in onze locatie Amaris De Veste in Naarden. Zo is er onder meer regelmatig een muziekavond van 'Muziek in huis', er zijn moestuintafels, een balansbord en een digi-fiets.

Het project is een samenwerking van de bewoners in de wijken rondom De Veste te Naarden, ouderenorganisaties, Amaris, GGD Gooi en Vechtstreek, Versa Welzijn, buurtsportcoach, gemeente Gooise Meren, Sherpa en iZovator.

De Diakonie steunt als speciaal project gedurende 2 jaar één van de verbindende activiteiten voor deze alleenstaande inwoners van Naarden.

Wilt u meer weten over de mogelijke ondersteuning van úw projectmatig buurtwerk door de Diakonie van de Protestantse Gemeente, stuur dan een emailtje aan ons kerkelijk bureau: kbprotgemnaarden@hetnet.nl

Korte vieringen op zomerzondagen omlijst door muziek Korte vieringen op zomerzondagen omlijst door muziek

De beperkende maatregelen als gevolg van coranavirusbestrijding beinvloeden onze zondagse vieringen. We respecteren de RIVM maatregelen strikt en voeren een gebruiksplan uit dat is gebaseerd op landelijke protocollen.

De beperkende maatregelen houden ook in de septembermaand aan. Het zomerthema 'Gaandeweg, de reis van donker naar licht' maakt dan plaats voor het thema 'Het goede leven'. Een onderwerp waarover zeker in deze coronatijd veel te verhalen is.