Ontroering bij verhaal van Noleta Pilatus Ontroering bij verhaal van Noleta Pilatus
Marieke Koopman en Erik Goetjaer speelden op zondag 19 maart 2023 het passieverhaal vanuit de optiek van Noleta Pilatus, dochter van Pontius Pilatus. Naar een script van Marieke werden de aanwezigen, waaronder veel kinderen van basisscholen in Naarden en Bussum met hun (groot)ouders, meegenomen in de gedachtenwereld van Noleta. Zij probeert te begrijpen wat er aan de hand is en is onthutst als ze merkt dat haar vader is gevraagd om een straf te bedenken voor Jezus Christus. Zij probeert hartstochtelijk de waarheid boven tafel te krijgen en te voorkomen dat juist hij gestraft wordt en niet de echte schurk, Barabbas. Er kwamen thema's langs als waarheid, onrecht, haat en liefde. En dat alles met een aantal fragmenten uit cd-opnames van Bachs Matthaeus Passion.
Er werd door jong en oud lang, positief nagepraat over het eeuwenoude verhaal dat als theatrale vertelling werd gespeeld. 
 
terug
 

Laatste nieuws

 

Pinksteren Pinksteren

                             
                                                                             

Was jij er bij?
Pinksterzondag zong de cantorij onder leiding van Bart Klijnsmit,  lied 701:
Zij zit als een vogel, .......

Getuige de vele positieve reacties van aanwezigen na afloop was het een inspirerende dienst, 
waarin de duif in allerlei gedaantes prominent aanwezig was. 
Wil je meer weten? Bekijk dan de beeldregistratie.
Zondag 19 mei 2024u2, Pinksteren (youtube.com)

Foto van het tongewelf in de Grote Kerk: Teun Bijkerk

lees meer »
 
Nieuwe predikant Nieuwe predikant

                                                                                                                                           
In een verbintenisdienst op zondagmiddag 4 februari a.s. in de Grote Kerk of Sint Vituskerk in Naarden is ds. Evert-Jan van Katwijk zijn werk in de vestingstad gestart.
Hij is als fulltime predikant verbonden aan de Protestantse Gemeente te Naarden. 

Foto: Teun Bijkerk

lees meer »
 
Verbonden door de Geest Verbonden door de GeestIedereen ontvangt de heilige Geest als individu. Maar nog belangrijker is dat de Geest ons als gemeenschap verbindt, vertelt ds. Rene de Reuver, scriba van de generale synode van de Protestantse Kerk Nederland (PKN). 

Waar de Geest is, worden mensen aangesproken en met elkaar verbonden. Het pinksterfeest is het feest van samen kerk-zijn. Het is een uitnodiging om mee te gaan in de pelgrimsstoet van gelovigen van alle tijden en plaatsen. Om samen te getuigen van geloof, hoop en liefde - elk met eigen inbreng en gaven.
Een gezegend pinksterfeest.

 

lees meer »