God in de Supermarkt God in de Supermarkt


Dat klimaatverandering, opwarming van de atmosfeer en van de oceanen, smeltend poolijs en verdwenen gletsjers op veel plaatsen tot grote problemen leidt en dat deze problemen nog zullen toenemen is geen nieuws. De koppeling met menselijk handelen en onze consumptie wordt ook door velen gemaakt.

Overheden en individuele burgers zeggen bereid te zijn veel te doen om de generaties na ons een leefbare wereld te bieden. Maar wat kunnen wij doen en hoe?

Laten we eenvoudig beginnen. Gewoon in de supermarkt, want daar maken we dagelijks keuzen die allemaal samen van grote invloed zijn op het klimaat. Geloof je dat niet? Of wil je weten hoe je toch leuk en lekker klimaatbewust leeft? Dan moet je zeker navraag doen naar de vrolijke en inspirerende workshop 'God in de Supermarkt', die Alfred Slomp op 22 mei 2023 gaf in Bosshardt Het Trefpunt. Wie deelnam aan de workshop heeft ervaren dat er niets te veel is gezegd over de inspiratie die ervan uitging. Het was een leerzame, soms confronterende avond met een ontwapenende inleider.

Alfred Slomp ontwikkelde sedert 2014 deze workshop over duurzaam leven en werd zo een expert in boodschappen doen. Hij is tevens auteur van 'Super Waar' uit 2019 en 'Het Groene Normaal' uit 2020.

 
terug
 

Laatste nieuws

 

Nieuwe predikant Nieuwe predikant

                                                                                                                                           
In een verbintenisdienst op zondagmiddag 4 februari a.s. in de Grote Kerk of Sint Vituskerk in Naarden is ds. Evert-Jan van Katwijk zijn werk in de vestingstad gestart.
Hij is als fulltime predikant verbonden aan de Protestantse Gemeente te Naarden. 

Foto: Teun Bijkerk

lees meer »
 
Noodhulp in Israel en Gaza Noodhulp in Israel en Gaza

                                                                                        


Kinderen in Gaza en Israël overkomt wat geen enkel kind zou mogen meemaken. Daarom komt Kerk in Actie voor hen in actie en biedt hulp voor nu en voor de toekomst, zoals medische zorg, voedsel, kleding, traumahulp en vredesopbouw. Help mee!

Kinderen die gewond zijn, die huilen om het verlies van hun ouders, die je getraumatiseerd en met een lege blik aankijken… Na al die vreselijke maanden wil je van dit soort beelden uit Gaza en Israël soms het liefst wegkijken. En toch mogen we dát juist niet doen. Hoe je ook denkt over wat er daar gebeurt: kinderen mogen nooit het slachtoffer zijn. 

 

                                                        
 

lees meer »
 
Schepping, het groene leven Schepping, het groene leven

                                                                                  

In Naarden nemen wij de vrijheid om in de zomermaanen een verbindende thematiek te behandelen. Dit jaar zullen de zondagen gewijd zijn aan het groene leven, de Schepping.
De verhalen van schepping en herschepping staan op het rooster, natuurlijk Genesis 1, 2 en 3, maar ook de Profeten en Evangelisten.
Ons rentmeesterschap van de schepping wordt in deze (post)moderne tijd meer dan ooit bevraagd. Wat eeuwenlang een vanzelfsprekend gebruik/misbruik was van natuur en milieu dreigt meer en meer onze zelfgegraven valkuil te worden. Is er juist daarom vanuit geloof, hoop en liefde niet veel over te zeggen? We gaan het zien en horen in de komende tijd.

Meer informatie over thema en voorbereidingen op de zondagse diensten bij ds. Evert-Jan van Katwijk.


Foto: Paradise, Kim Boske