ENERGIEKOSTEN ENERGIEKOSTEN

Wij vragen u om contact met ons op te nemen bij zorgen over energiekosten. Ook voor eventuele ondersteuning bij het aanvragen van de extra energietoeslag die de gemeente Gooise Meren in bepaalde situaties biedt, kunt u bij ons terecht.

Heeft u hulp nodig?
Schroom dan niet en richt u tot één van de u bekende diakenen of kerkenraadsleden.
Die zullen dit doorgeven aan de coördinator Piet Baarda.Aan de andere kant zijn er gemeenteleden die de 190 euro die de regering aan (bijna) elk huishouden in de maanden november en december via de energieleveranciers uitkeert niet echt nodig hebben. Van verschillende gemeenteleden hebben wij gehoord, dat zij met die bijdrage graag mensen in de buurt willen helpen. Dat initiatief steunen wij van harte.

Wij stellen onze aparte rekening “Ondersteuning personen” ter beschikking om voor dat doel (een deel van) die 190 euro te doneren.
Wilt u doneren? Dat kan op rekeningnummer NL25 RABO 0373 738374 t.n.v. Diaconie PG Naarden inzake Ondersteuning Personen onder vermelding van “Energie”.
 


Wij weten natuurlijk niet hoeveel mensen er uiteindelijk hulp nodig hebben, hoe groot die hulp moet zijn en ook niet hoeveel geld er uiteindelijk op deze manier gedoneerd gaat worden. Daarvan zullen wij in het Kerkjournaal verantwoording afleggen.

Omwille van de privacy zullen wij aan niemand informatie verstrekken over degenen die doneren en degenen die ontvangen.
 
terug
 

Laatste nieuws

 

Nieuwe predikant Nieuwe predikant

                                                                                                                                           
In een verbintenisdienst op zondagmiddag 4 februari j.l. in de Grote Kerk of Sint Vituskerk in Naarden is ds. Evert-Jan van Katwijk zijn werk in de vestingstad gestart.
Hij is als fulltime predikant verbonden aan de Protestantse Gemeente te Naarden. 

Foto: Teun Bijkerk

lees meer »
 
Noodhulp in Israel en Gaza Noodhulp in Israel en Gaza

                                                                                        


Kinderen in Gaza en Israël overkomt wat geen enkel kind zou mogen meemaken. Daarom komt Kerk in Actie voor hen in actie en biedt hulp voor nu en voor de toekomst, zoals medische zorg, voedsel, kleding, traumahulp en vredesopbouw. Help mee!

Kinderen die gewond zijn, die huilen om het verlies van hun ouders, die je getraumatiseerd en met een lege blik aankijken… Na al die vreselijke maanden wil je van dit soort beelden uit Gaza en Israël soms het liefst wegkijken. En toch mogen we dát juist niet doen. Hoe je ook denkt over wat er daar gebeurt: kinderen mogen nooit het slachtoffer zijn. 

 

                                                        
 

lees meer »
 
Schepping, het groene leven Schepping, het groene leven

                                                                                  

In Naarden nemen wij de vrijheid om in de zomermaanden een verbindende thematiek te behandelen. Dit jaar zullen de zondagen gewijd zijn aan het groene leven, de Schepping.
De verhalen van schepping en herschepping staan op het rooster, natuurlijk Genesis 1, 2 en 3, maar ook de Profeten en Evangelisten.
Ons rentmeesterschap van de schepping wordt in deze (post)moderne tijd meer dan ooit bevraagd. Wat eeuwenlang een vanzelfsprekend gebruik/misbruik was van natuur en milieu dreigt meer en meer onze zelfgegraven valkuil te worden. Is er juist daarom vanuit geloof, hoop en liefde niet veel over te zeggen? We gaan het zien en horen in de komende tijd.

Meer informatie over thema en voorbereidingen op de zondagse diensten bij ds. Evert-Jan van Katwijk.


Foto: Paradise, Kim Boske