Dankwoord ds. Veronique Lindenburg Dankwoord ds. Veronique Lindenburg
Per 1 februari 2022 heeft ds. Lindenburg onze gemeente verlaten. De afscheidsdienst waarin zij voorging, vond plaats op 30 januari jl. in de Grote Kerk te Naarden. 

Ds. Lindenburg laat ieder het volgende weten.

Beste mensen, 
Dank voor een prachtig afscheid op 30.1 jl. in de Grote Kerk. Dank aan iedereen die meeleefde, er was, bijdroeg aan het cadeau (ruim € 1.000) of mij nog iets anders toestopte, voor alle lieve gedachten en woorden. En de prachtige muziek in de dienst: Wybe met "Kortjakje" (aan het begin van de dienst) en Janacek (aan het einde) en Karin Kuijper-Bouwmeester's heldere zang. Ook voor de heel gezellige nazit. Dat het u/jou goed mag gaan. 
Vriendelijke groet, ds. Veronique Lindenburg
terug
 

Laatste nieuws

 


Vacature Vacature

'Het wemelt hier van neuriënde mensen ....', zo start het muurgedicht 'Na de Mattheuspassie' van Willem Jan Otten naast de Grote Kerk of Sint Vituskerk in Naarden Vesting. Wij noemen ons graag een kerkelijke gemeente waar muziek in zit. Spreekt u dat aan, weet dan dat er een predikantsvacature (1.0 fte) is. Wij nodigen zowel belangstellende fulltime- als parttime-predikanten (minimaal 0,5 fte) uit hierop te reageren. 

lees meer »
 
Paaskruis in bloei Paaskruis in bloei


Inmiddels is het een traditie. In de veertigdagentijd, onderweg naar Pasen, richten we ons op het symbool van een Paaskruis. Tijd van soberheid en inkeer. Het kruis is gemaakt van de stam van de kerstboom van het laatste kerstfeest. Daardoor brengt het een zichtbare verbinding tot stand tussen Kerstmis en Pasen. Het kruis staat al in de kerk vanaf de start van de veertigdagentijd. Aanvankelijk kaal, dus ontdaan van alle takken. In de Stille Week symboliseren we dat het leven sterker is dan de dood. Het schijnbaar dode hout van het Paaskruis komt tot bloei. Op belangrijke momenten in de Stille Week ondergaat het kruis een metamorfose. Er wordt gebruik gemaakt van materialen uit de natuur en van voorwerpen die het liturgisch eigene van Palmpasen, Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen tonen.  
 

lees meer »
 
Ontroering bij verhaal van Noleta Pilatus Ontroering bij verhaal van Noleta Pilatus

lees meer »