Ds. Lennart Heuvelman jubileert Ds. Lennart Heuvelman jubileert
In september 2008 kwam predikant Heuvelman naar Naarden. 12 ½ jaar is hij actief in en om de Grote Kerk in de vestingstad. Op 21 maart a.s. besteden we in de zondagse eredienst aandacht aan zijn jubileum. De dienst is live te volgen vanaf 10.15 uur. 

Een kerk is bij uitstek een plek om letterlijk en figuurlijk even stil te staan in de hectiek van het leven. In zijn werk draait het om levens-, geloofs- en zingevingsvragen. Heuvelman merkt in toenemende mate de behoefte aan stiltemomenten.
Door zijn interesse op het gebied van de verbinding tussen religie en (beeldende) kunst, cultuur en literatuur voelt ds. Heuvelman zich in de Grote Kerk als een vis in het water. Zijn werkplek is een bijzondere plek: bezield erfgoed. De bijbelse verhalen klinken er al eeuwenlang. Het beschilderde hout van het tongewelf van de kerk inspireert mensen al sinds 1518.
Ds. Heuvelman vindt het een voorrecht zijn vak samen met collega’s uit te oefenen op een kerkplek met een iconische waarde. De Grote Kerk is immers herkenningspunt en baken in de samenleving van Naarden en omgeving en ver daarbuiten. De muziekgeschiedenis van de kerk speelt daarin onmiskenbaar een rol.  

Zijn kerkelijke gemeente typeert Heuvelman als veelkleurig door de ruimte die er is voor verschillende geloofsopvattingen. De zoektocht naar geïnspireerd leven, vrijheid van mening en zingeving staan centraal. Het is een gemeente waar volgens hem muziek in zit.  Dat blijkt uit de plek van muziek in de liturgie tijdens de zondagse diensten. En uit de kleinschalige activiteiten door de week rond theologie, kunst en cultuur, zoals bijvoorbeeld filmkring en (online)gesprekskringen over uiteenlopende onderwerpen waarin de onderlinge ontmoeting energie geeft en de geest scherpt.
 
terug
 

Laatste nieuws

 

Kerk in Actie Kerk in Actie

                                                                                  

Na 15 maanden is het eindelijk zover: er komt een wapenstilstand tussen Israël en Hamas. Maar de weg naar herstel is nog lang. Nu de grenzen van Gaza opengaan, roept Kerk in Actie opnieuw op om te geven voor de getroffen inwoners.  

Na maanden van intens verdriet en onbeschrijflijk leed gloort er eindelijk weer hoop. De inwoners van Gaza en Israël halen opgelucht adem nu vanaf zondag 19 januari de wapens zwijgen. Voor de zwaar getroffen inwoners van Gaza betekent dit dat er een start kan worden gemaakt met wederopbouw en herstel. Er is dringend hulp nodig.  

 

lees meer »
 
Zinspiratie Zinspiratie

                                                                                     

CCIV, voluit de Centrale Commissie Interkerkelijk Vormingswerk, heeft onder de titel 'Zinspiratie' een gevarieerd programma voor seizoen 2024-2025 samengesteld.
Zinspiratie in Naarden-Bussum (cciv.nl)
De lezingen hebben betrekking op theologie, religie, maatschappelijke betrokkenheid van kerken, sociale en ethische vraagstukken en filosofie. CCIV trekt voor de cursussen en lezingen docenten / sprekers aan die naam maakten op het onderwerp van hun presentatie.
De lezing van ecoloog Willem Ferwerda op 16 januari 2025 werd druk bezocht. Geen wonder, het was een zeer indrukwekkend, hoopvol verhaal, waarvan de samenvatting en beeldpresentatie te bekijken is via bovenstaande link. 
 

 


 

lees meer »
 
Kerkbalans 2025 Kerkbalans 2025

                                                                                                  

Kerkbalans is een gezamenlijke actie van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk, de Oudkatholieke Kerk van Nederland, en, sinds 2018, de Evangelische Broedergemeente. Al sinds 1973 werken kerkgenootschappen samen in de Actie Kerkbalans en doen zo een beroep op de plaatselijke geloofsgemeenschappen voor een financiële bijdrage. Jaarlijks vragen zij hun leden in de tweede helft van januari een financiële bijdrage te leveren aan hun eigen plaatselijke kerk.

De kerk wordt niet gefinancierd door de overheid, maar is afhankelijk van de jaarlijkse bijdragen van kerkleden. Onderhoud van het gebouw, de koffie, maar ook het personeel en missionaire en maatschappelijke projecten kosten geld. Daarom is er de Actie Kerkbalans.