Ds. Lennart Heuvelman jubileert Ds. Lennart Heuvelman jubileert
In september 2008 kwam predikant Heuvelman naar Naarden. 12 ½ jaar is hij actief in en om de Grote Kerk in de vestingstad. Op 21 maart a.s. besteden we in de zondagse eredienst aandacht aan zijn jubileum. De dienst is live te volgen vanaf 10.15 uur. 

Een kerk is bij uitstek een plek om letterlijk en figuurlijk even stil te staan in de hectiek van het leven. In zijn werk draait het om levens-, geloofs- en zingevingsvragen. Heuvelman merkt in toenemende mate de behoefte aan stiltemomenten.
Door zijn interesse op het gebied van de verbinding tussen religie en (beeldende) kunst, cultuur en literatuur voelt ds. Heuvelman zich in de Grote Kerk als een vis in het water. Zijn werkplek is een bijzondere plek: bezield erfgoed. De bijbelse verhalen klinken er al eeuwenlang. Het beschilderde hout van het tongewelf van de kerk inspireert mensen al sinds 1518.
Ds. Heuvelman vindt het een voorrecht zijn vak samen met collega’s uit te oefenen op een kerkplek met een iconische waarde. De Grote Kerk is immers herkenningspunt en baken in de samenleving van Naarden en omgeving en ver daarbuiten. De muziekgeschiedenis van de kerk speelt daarin onmiskenbaar een rol.  

Zijn kerkelijke gemeente typeert Heuvelman als veelkleurig door de ruimte die er is voor verschillende geloofsopvattingen. De zoektocht naar geïnspireerd leven, vrijheid van mening en zingeving staan centraal. Het is een gemeente waar volgens hem muziek in zit.  Dat blijkt uit de plek van muziek in de liturgie tijdens de zondagse diensten. En uit de kleinschalige activiteiten door de week rond theologie, kunst en cultuur, zoals bijvoorbeeld filmkring en (online)gesprekskringen over uiteenlopende onderwerpen waarin de onderlinge ontmoeting energie geeft en de geest scherpt.
 
terug
 

Laatste nieuws

 


Vacature Vacature

'Het wemelt hier van neuriënde mensen ....', zo start het muurgedicht 'Na de Mattheuspassie' van Willem Jan Otten naast de Grote Kerk of Sint Vituskerk in Naarden Vesting. Wij noemen ons graag een kerkelijke gemeente waar muziek in zit. Spreekt u dat aan, weet dan dat er een predikantsvacature (1.0 fte) is. Wij nodigen zowel belangstellende fulltime- als parttime-predikanten (minimaal 0,5 fte) uit hierop te reageren.



 

lees meer »
 
Paaskruis in bloei Paaskruis in bloei


Inmiddels is het een traditie. In de veertigdagentijd, onderweg naar Pasen, richten we ons op het symbool van een Paaskruis. Tijd van soberheid en inkeer. Het kruis is gemaakt van de stam van de kerstboom van het laatste kerstfeest. Daardoor brengt het een zichtbare verbinding tot stand tussen Kerstmis en Pasen. Het kruis staat al in de kerk vanaf de start van de veertigdagentijd. Aanvankelijk kaal, dus ontdaan van alle takken. In de Stille Week symboliseren we dat het leven sterker is dan de dood. Het schijnbaar dode hout van het Paaskruis komt tot bloei. Op belangrijke momenten in de Stille Week ondergaat het kruis een metamorfose. Er wordt gebruik gemaakt van materialen uit de natuur en van voorwerpen die het liturgisch eigene van Palmpasen, Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen tonen.  
 

lees meer »
 
Ontroering bij verhaal van Noleta Pilatus Ontroering bij verhaal van Noleta Pilatus

lees meer »