Iedereen is welkom!

Iedereen is welkom!
Bij ons is iedereen welkom!
Dat werd in de week van 7 januari weer eens duidelijk toen aan de gevel van het kantoor van de Protestantse Gemeente Naarden de regenboogvlag werd opgehangen. 

De aanleiding tot het theologisch debat dat afgelopen week in de openbare ruimte werd gevoerd is ons vreemd. Al enkele jaren geleden hebben wij een document ondertekend waarmee de gemeente zich uitsprak vóor een positieve houding ten opzichte van diverse vormen van liefde. We zijn door God geschapen zoals we zijn, ieder mens, ieder van ons.

De Bijbeluitleg die aan de basis staat van het debat is er éen waarin wij ons niet in kunnen vinden. Die ook, zo zeggen de predikanten-theologen, niet wetenschappelijk te onderbouwen is of vanuit het Evangelie van Jezus Christus te legitimeren. Wij geloven dat het in het Evangelie juist gaat om het erkennen van de mens in alle door God gegeven veelzijdigheid.

Of met de woorden van ds. Sytze de Vries:
"Laat de liefde maar gebeuren als een wonder van het licht, als een regenboog vol kleuren door de hemel zelf gesticht".
(Uit lied “Ongestraft mag liefde bloeien”)  

terug
 

Laatste nieuws

 


Vacature Vacature

'Het wemelt hier van neuriënde mensen ....', zo start het muurgedicht 'Na de Mattheuspassie' van Willem Jan Otten naast de Grote Kerk of Sint Vituskerk in Naarden Vesting. Wij noemen ons graag een kerkelijke gemeente waar muziek in zit. Spreekt u dat aan, weet dan dat er een predikantsvacature (1.0 fte) is. Wij nodigen zowel belangstellende fulltime- als parttime-predikanten (minimaal 0,5 fte) uit hierop te reageren.



 

lees meer »
 
Paaskruis in bloei Paaskruis in bloei


Inmiddels is het een traditie. In de veertigdagentijd, onderweg naar Pasen, richten we ons op het symbool van een Paaskruis. Tijd van soberheid en inkeer. Het kruis is gemaakt van de stam van de kerstboom van het laatste kerstfeest. Daardoor brengt het een zichtbare verbinding tot stand tussen Kerstmis en Pasen. Het kruis staat al in de kerk vanaf de start van de veertigdagentijd. Aanvankelijk kaal, dus ontdaan van alle takken. In de Stille Week symboliseren we dat het leven sterker is dan de dood. Het schijnbaar dode hout van het Paaskruis komt tot bloei. Op belangrijke momenten in de Stille Week ondergaat het kruis een metamorfose. Er wordt gebruik gemaakt van materialen uit de natuur en van voorwerpen die het liturgisch eigene van Palmpasen, Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen tonen.  
 

lees meer »
 
Ontroering bij verhaal van Noleta Pilatus Ontroering bij verhaal van Noleta Pilatus

lees meer »