4 november 2018 4 november 2018
Begin november worden in onze streken als sinds eeuwen de overledenen herdacht. Op heel verschillende wijze: met licht in donkerheid, met stilte of juist met muziek. Als Protestantse Gemeente te Naarden sluiten wij bij deze traditie aan, met een 'Geliefdenvesper', voor wie een geliefde dierbare moet missen. Een muzikale vesper, waarin Choral Voices o.l.v. Daniel Rouwkema het Requiem van John Rutter uitvoeren, tezamen met enkele instrumentalisten.
De geliefdenvesper wordt gehouden op zondagmiddag 4 november om 16.00 uur in de Grote Kerk te Naarden (de deur onder de toren is open vanaf 15.30) en zal duren tot ongeveer 17.00 uur. Na de vesper bent u nog van harte welkom voor ontmoeting met elkaar.
Het welkom zal worden uitgesproken door ds. Lennart Heuvelman.
De Protestantse Gemeente te Naarden nodigt u van harte uit de geliefdenvesper bij te wonen.

Choral Voices is een jong koor in een oude traditie en bestaat uit ongeveer 30 leden. Het koor voelt zich zeer thuis bij de Engelse koortraditie. Daniel Rouwkema (Smilde, 1974) werd op zijn 14de benoemd als organist in Smilde. Van jongs af aan componeerde en arrangeerde hij muziek, hetgeen een sterke impuls kreeg na zijn kennismaking met de Engelse koormuziek. Momenteel werkt hij als componist en is hij artistiek leider van Vocaal Ensemble Magnificat te Emmen, Koorvereniging Concertante te Voorburg, Choral Voices te Groningen en sinds 2016 van de Utrechtse Schola Davidica.
terug
 

Laatste nieuws

 


Vacature Vacature

'Het wemelt hier van neuriënde mensen ....', zo start het muurgedicht 'Na de Mattheuspassie' van Willem Jan Otten naast de Grote Kerk of Sint Vituskerk in Naarden Vesting. Wij noemen ons graag een kerkelijke gemeente waar muziek in zit. Spreekt u dat aan, weet dan dat er een predikantsvacature (1.0 fte) is. Wij nodigen zowel belangstellende fulltime- als parttime-predikanten (minimaal 0,5 fte) uit hierop te reageren.



 

lees meer »
 
Paaskruis in bloei Paaskruis in bloei


Inmiddels is het een traditie. In de veertigdagentijd, onderweg naar Pasen, richten we ons op het symbool van een Paaskruis. Tijd van soberheid en inkeer. Het kruis is gemaakt van de stam van de kerstboom van het laatste kerstfeest. Daardoor brengt het een zichtbare verbinding tot stand tussen Kerstmis en Pasen. Het kruis staat al in de kerk vanaf de start van de veertigdagentijd. Aanvankelijk kaal, dus ontdaan van alle takken. In de Stille Week symboliseren we dat het leven sterker is dan de dood. Het schijnbaar dode hout van het Paaskruis komt tot bloei. Op belangrijke momenten in de Stille Week ondergaat het kruis een metamorfose. Er wordt gebruik gemaakt van materialen uit de natuur en van voorwerpen die het liturgisch eigene van Palmpasen, Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen tonen.  
 

lees meer »
 
Ontroering bij verhaal van Noleta Pilatus Ontroering bij verhaal van Noleta Pilatus

lees meer »