Corona nieuws Corona nieuws
Kerk en corona voor informatie klik hier

De aangescherpte maatregelen gericht op samenkomsten volgen we nauwgezet op.

Het is alleen mogelijk om individueel de Grote Kerk te bezoeken voor persoonlijke bezinning, bezieling, gebed en meditatie.
Ook is er gelegenheid voor het aansteken van een lichtje in de stiltekapel. De kerk is opengesteld op zondagen van 10.00 - 11.00 uur. We noemen dit een inloopuur.

Om er strikt op toe te zien dat er niet meer dan 30 personen tegelijkertijd in de kerkruimte zijn, is alleen de ingang onder de toren geopend. Bij binnenkomst worden hygiënemaatregelen in acht genomen. We spreken elkaar erop aan als de fysieke afstand van 1.5 meter niet wordt gerespecteerd.

Tijdens het inloopuur is een predikant aanwezig voor ontmoeting en gesprek.

Een gebed uit de Grote Kerk, omlijst door muziek, wordt wekelijks uitgezonden via onze website www.pkn-naarden.nl onder de ‘knop’ kerkdienst uit de Grote Kerk. U kunt het beluisteren op ieder door u zelf gekozen moment.

We experimenteren met beeldregistratie vanuit de Grote Kerk. Onze inzet is om u in toenemende mate zowel met geluid als met beeld te kunnen verbinden met deze kerkplek, die een vindplaats van geloof, hoop en liefde is.

Veertigdagentijd – Quarantaine

De scherpe maatregelen om het Coronavirus te beheersen of zelfs terug te dringen, worden gelukkig weer wat versoepeld. Intussen is duidelijk dat de situatie van sociale onthouding en voor sommigen zelfs isolement, in quarantaine, niet gauw voorbij zal zijn. Wat een onzekerheid. Wat een impact heeft dat.

De scriba van de Protestantse Kerk, ds. René de Reuver hield recent een indrukwekkende meditatie over Psalm 25: ‘Ik houd mijn ogen gericht op de Heer, Hij bevrijdt mijn voeten uit het net’. ‘Het net’ staat hierbij voor alle vormen van gevaar, alles wat een mens bedreigt.

Persoonlijk geloof ik niet dat de Eeuwige direct ingrijpt in de aardse realiteit. Deze ‘bevrijding uit de netten’ gebeurt niet in een donderslag bij heldere hemel.  Deze kan wel werkelijkheid worden door alle initiatieven die we om ons heen zien. In saamhorigheid en onderlinge zorg geven we elkaar licht in het donker. Indrukwekkend wat er aan grote en kleine initiatieven wordt ontplooid!

De aanwezigheid van God, als bron van licht, leven en liefde mogen we zien in het doorzettingsvermogen en in de onbaatzuchtige zorg voor de kwetsbare ander.
Ik ben dankbaar voor en onder de indruk van de wijze waarop dit alles binnen de Protestantse Gemeente te Naarden gestalte krijgt. En ik heb er alle vertrouwen in dat we deze manier van gemeente zijn met elkaar volhouden!

Ds. Lennart Heuvelman