woensdag 17 februari 2021

Bonhoeffer-kring online

13.30 uur  - 15.00 uur

BONHOEFFER-KRING  - ONLINE
Voor velen van ons is de naam van Dietrich Bonhoeffer bekend. Hij is de jonge man, de wereldburger, de moedige theoloog die bijdroeg aan de morele basis van het verzet van de kerk in Duitsland, in de tijd van de Tweede Wereldoorlog. Wij noemen hem vaak alleen bij zijn familienaam en zonder voornaam of wetenschappelijke of kerkelijke titels: “Bonhoeffer”.
Vorig jaar, 2020, was het jaar dat wij in Nederland wilden denken aan 75 jaar bevrijding. Door de ons bekende omstandigheden (het virus..) is dat bescheidener gebeurd dan wij hadden gewild en dat deze geweldige gebeurtenis waard was.
Het was ook het jaar waarin herdacht kon worden hoe de moord op Bonhoeffer plaatsvond op 9 april 1945, kort voor de bevrijding. Laten wij nu, begin 2021, aandacht aan zijn werk besteden. En ons laven aan zijn woorden van geloof en twijfel, zijn zoektocht naar verbondenheid met God en elkaar.
Er is een gesprekskring met ds. Véronique Lindenburg. Deze gebeurt op een manier die past bij de coronabeperkingen. Wij beginnen via een online platform.

Er zijn 2 mogelijkheden:
A - In de middag: vanaf woensdag 17 februari, 13.30 – 15.00 uur, tweewekelijks
B - Op een avond: vanaf donderdag 18 februari, 19.30-21.00 uur, tweewekelijks
Meld u s.v.p. via de mail bij mij aan met de keuze voor A of B. Liefst voor 16 februari. U krijgt via de mail antwoord over welke werkwijze (corona-proof) is gekozen. En de te bespreken tekst wordt u toegezonden.
Contact: ds. Véronique Lindenburg, 06 4205 6109, veronique.lindenburg@pkn-naarden.nl