donderdag 1 december 2022

Bijeenkomst 'Kunst aan tafel'

Locatie: 
 Witte Kerk, Koningin Wilhelminalaan
Tijdstip: 
 13.30 uur

Het jaarthema van de Protestantse Kerk in Nederland en daarbij aansluitend van onze
Protestantse Gemeente is 'Aan tafel'.
Dit thema komt ook veelvuldig in de kunst voor, niet in het minst in het beroemde schilderij 'het laatste avondmaal' van Leonardo da Vinci. Maar ook schilders als James Ensor en Vincent van Gogh (wie kent 'de aardappeleters' niet?) maken graag van dit thema gebruik.
Het lijkt me heel boeiend een kleine serie van schilderijen te bespreken met als thema 'kunst aan tafel'.

We staan stil bij het eerder genoemde schilderij 'het laatste avondmaal'.
De aangemelde deelnemers worden via de email op de hoogte gehouden.
Van harte uitgenodigd! Ds. Lennart Heuvelman
l.j.t.heuvelman@gmail.com


 

terug
 


Laatste nieuws

 

Moed houden Moed houden


lees meer »
 
Huub Oosterhuis: lieddichter over muren heen Huub Oosterhuis: lieddichter over muren heenOp eerste Paasdag is op 89-jarige leeftijd de dichter en theoloog Huub Oosterhuis overleden. Hij had ’s middags nog via een livestream gekeken naar een uitvoering van zijn liederen door zijn dochter Trijntje in de Dominicuskerk in Amsterdam. In de vroege avond is hij ingeslapen.
Het overlijden van Huub Oosterhuis was groot nieuws. Het was de volgende dag het eerste item in het NOS-journaal en een documentaire over zijn leven werd diezelfde dag op maar liefst twee publieke zenders uitgezonden. Alle landelijke dagbladen publiceerden een paginagroot in memoriam. Ook buitenlandse media maakten er melding van.

Tekst: Peter Nissen op de website van de Raad van Kerken in Nederland

lees meer »
 
Pinksteren Pinksteren
Het is Pinksteren. Voor kerken is het een feestdag die ook wel wordt gezien als de verjaardag van de christelijke kerk wereldwijd. Pinksteren staat voor geestkracht, voor kracht uit de hemel.

In de viering op zondag 28 mei a.s. in de Grote Kerk te Naarden lichtte ds. Marnix van der Sijs toe wat er met Pinksteren gebeurt en wat ons kan overkomen. Hij gaf ons mee dat er onverwacht levendmakende krachten tevoorschijn kunnen komen die heel je bestaan kunnen veranderen.

 

lees meer »