woensdag 29 maart 2023

Seniorencontact

Locatie: 
 Witte Kerk, Koningin Wilhelminalaan
Tijdstip: 
 14.30 uur

'Naardense gedichten'

Inleiders zijn Wil de Vries - Kempes en Marnix van der Sijs.
We horen wat over de ontstaansgeschiedenis van de Naarder muurgedichten, dat zijn de gedichten die her en der op muren in de Vesting te lezen zijn.
We kijken naar de meest toegankelijke gedichten.
Wat spreekt aan? Welke beelden of herinneringen roepen ze op?
Maar we beperken ons niet tot de gedichten in de Vesting.
Welk gedicht raakt u? Neem het mee en laat het ons horen.
U hebt vast wel ergens een gedicht in laadje liggen of achterin een agenda.
Van harte welkom, ook als u geen kenner bent!

Namens de vrijwilligers van het seniorencontact,
Marnix van der Sijs en Wil de Vries - Kempes

terug
 


Laatste nieuws

 

Moed houden Moed houden


lees meer »
 
Huub Oosterhuis: lieddichter over muren heen Huub Oosterhuis: lieddichter over muren heenOp eerste Paasdag is op 89-jarige leeftijd de dichter en theoloog Huub Oosterhuis overleden. Hij had ’s middags nog via een livestream gekeken naar een uitvoering van zijn liederen door zijn dochter Trijntje in de Dominicuskerk in Amsterdam. In de vroege avond is hij ingeslapen.
Het overlijden van Huub Oosterhuis was groot nieuws. Het was de volgende dag het eerste item in het NOS-journaal en een documentaire over zijn leven werd diezelfde dag op maar liefst twee publieke zenders uitgezonden. Alle landelijke dagbladen publiceerden een paginagroot in memoriam. Ook buitenlandse media maakten er melding van.

Tekst: Peter Nissen op de website van de Raad van Kerken in Nederland

lees meer »
 
Pinksteren Pinksteren
Het is Pinksteren. Voor kerken is het een feestdag die ook wel wordt gezien als de verjaardag van de christelijke kerk wereldwijd. Pinksteren staat voor geestkracht, voor kracht uit de hemel.

In de viering op zondag 28 mei a.s. in de Grote Kerk te Naarden lichtte ds. Marnix van der Sijs toe wat er met Pinksteren gebeurt en wat ons kan overkomen. Hij gaf ons mee dat er onverwacht levendmakende krachten tevoorschijn kunnen komen die heel je bestaan kunnen veranderen.

 

lees meer »