woensdag 1 februari 2023

Songs and Silence

Locatie: 
 Mariakerk (Koepelkerk), Bussum
Tijdstip: 
 20.00 uur



Taizé. Wie kent die naam niet?
De naam Taizé is wereldwijd bekend door de oecumenische geloofsgemeenschap in het kleine Franse dorpje.
Een gemeenschap van katholieke en protestantse broeders waarin gemeenschap, eenvoud en openheid centraal staan. Duizenden mensen uit de hele wereld — waaronder veel jongeren - komen er ieder jaar om in ontmoeting met anderen tot zichzelf, tot elkaar te komen.

Sinds een aantal jaar zijn er in Naarden-Bussum maandelijks Songs & Silence vieringen.
Korte vieringen in de stijl van Taize, met korte Bijbelteksten, meditatieve liederen, ingetogen begeleid door piano en andere instrumenten, en stilte. Stilte om op adem te komen en je te laten inspireren.
En met een vast moment van voorbeden waarbij ieder zelf een kaars mag aansteken en mee mag nemen wat op haar/zijn hart ligt.


Het komende seizoen hopen we de vieringen in de gebruikelijke regelmaat te kunnen houden, iedere eerste woensdag van de maand. Dit jaar houden we de vieringen weer deels in de Wilhelminakerk (september — november 2022), deels in de Maria/Koepelkerk (december— februari 2023). We sluiten daarna weer af in de Wilhelminakerk (maart —juli 2023).
Alle vieringen beginnen om 20:00 uur. Mocht u meer informatie willen, neem dan contact op.
Mocht u iedere maand een uitnodiging willen ontvangen, mail dan naar abkuijp@xs4all.nl.
U bent van harte welkom.

Namens de Oecumenische
Werkgroep Songs & Silence
André Bauke Kuijper-Bouwmeester
(06-55334044, abkuijp@xs4all.nl)

terug
 


Laatste nieuws

 


Vacature Vacature

'Het wemelt hier van neuriënde mensen ....', zo start het muurgedicht 'Na de Mattheuspassie' van Willem Jan Otten naast de Grote Kerk of Sint Vituskerk in Naarden Vesting. Wij noemen ons graag een kerkelijke gemeente waar muziek in zit. Spreekt u dat aan, weet dan dat er een predikantsvacature (1.0 fte) is. Wij nodigen zowel belangstellende fulltime- als parttime-predikanten (minimaal 0,5 fte) uit hierop te reageren.



 

lees meer »
 
Paaskruis in bloei Paaskruis in bloei


Inmiddels is het een traditie. In de veertigdagentijd, onderweg naar Pasen, richten we ons op het symbool van een Paaskruis. Tijd van soberheid en inkeer. Het kruis is gemaakt van de stam van de kerstboom van het laatste kerstfeest. Daardoor brengt het een zichtbare verbinding tot stand tussen Kerstmis en Pasen. Het kruis staat al in de kerk vanaf de start van de veertigdagentijd. Aanvankelijk kaal, dus ontdaan van alle takken. In de Stille Week symboliseren we dat het leven sterker is dan de dood. Het schijnbaar dode hout van het Paaskruis komt tot bloei. Op belangrijke momenten in de Stille Week ondergaat het kruis een metamorfose. Er wordt gebruik gemaakt van materialen uit de natuur en van voorwerpen die het liturgisch eigene van Palmpasen, Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen tonen.  
 

lees meer »
 
Ontroering bij verhaal van Noleta Pilatus Ontroering bij verhaal van Noleta Pilatus

lees meer »