woensdag 5 oktober 2022

Songs and Silence

Wilhelminakerk, Bussum

Taizé. Wie kent die naam niet?
De naam Taizé is wereldwijd bekend door de oecumenische geloofsgemeenschap in het kleine Franse dorpje.
Een gemeenschap van katholieke en protestantse broeders waarin gemeenschap, eenvoud en openheid centraal staan. Duizenden mensen uit de hele wereld — waaronder veel jongeren - komen er ieder jaar om in ontmoeting met anderen tot zichzelf, tot elkaar te komen.

Sinds een aantal jaar zijn er in Naarden-Bussum maandelijks Songs & Silence vieringen.
Korte vieringen in de stijl van Taize, met korte Bijbelteksten, meditatieve liederen, ingetogen begeleid door piano en andere instrumenten, en stilte. Stilte om op adem te komen en je te laten inspireren.
En met een vast moment van voorbeden waarbij ieder zelf een kaars mag aansteken en mee mag nemen wat op haar/zijn hart ligt.

Het komende seizoen hopen we de vieringen in de gebruikelijke regelmaat te kunnen houden, iedere eerste woensdag van de maand. Alleen in november wijken we uit naar de tweede woensdag van de maand, in verband met Allerzielen. Dit jaar houden we de vieringen weer deels in de Wilhelminakerk (september — november 2022), deels in de Maria/Koepelkerk (december— februari 2023). We sluiten daarna weer af in de Wilhelminakerk (maart —juli 2023).
Alle vieringen beginnen om 20:00 uur. Mocht u meer informatie willen, neem dan contact op.
Mocht u iedere maand een uitnodiging willen ontvangen, mail dan naar abkuijp@xs4all.nl.
U bent van harte welkom.

Namens de Oecumenische
Werkgroep Songs & Silence