zondag 31 oktober 2021

Geliefdenvesper 2021 met Haarlem Voices

Grote of Sint Vituskerk Naarden
 16.00 uur  - 17.15 uur

Begin november worden in onze streken al sinds eeuwen op verschillende wijzen de overledenen herdacht. Met licht in het donker, stilte, symboliek en/of muziek. De Protestantse Gemeente Naarden sluit sinds enkele jaren aan bij deze traditie met een muzikale 'Geliefdenvesper' met bijzondere muziek en liedteksten rond liefdevol gedenken en hoop. Op initiatief van cantrix Ike Wolters kwamen we begin 2020 in contact met Haarlem Voices.

Haarlem Voices is in 2006 opgericht door een aantal enthousiaste en gedreven zangers van de Haarlemse Koorschool Sint Bavo. Het ensemble streeft naar kwalitatief hoogwaardige uitvoeringen onder de bezielende leiding van Sarah Barrett. Een breed repertoire en vele samenwerkingen kenmerken het ensemble.
Vorig jaar noodzaakten coronamaatregelen ons om hun komst naar de Grote Kerk te annuleren. We bleven wel met elkaar in contact. Gelukkig kunnen we hen dit jaar wel verwelkomen. Op zondagmiddag 31 oktober a.s. in de Grote Kerk zingen zij a capella een gevarieerd programma, ondersteund door verbindende teksten door ds. Lennart Heuvelman en orgelintermezzi door Wybe Kooijmans.

Van geliefden die ons zijn ontvallen, koesteren we de namen in ons hart en in onze gedachten. Misschien heeft u en hebben jullie wel op een heel andere manier afscheid moeten nemen van een geliefde door de corona-beperkingen, was soms een afscheid zoals gewenst onmogelijk. Als Protestantse Gemeente te Naarden bieden we graag een moment om stil te staan bij gevoelens van gemis, verlies en rouw. Door troostgevende en inspirerende muziek.
De aanvang is 16.00 uur (met inloop vanaf 15.30 uur via de toreningang). De toegang is vrij. Na afloop, rond 17.15 uur, is er gelegenheid in de stilteruimte kapel een lichtje te ontsteken ter herinnering aan geliefden die we missen. Met respect voor de dan geldende coronapreventie-maatregelen heten we u/jullie en jullie gasten van harte welkom.

Beeldregistratie