wo 4 november 2020

Songs and Silence

Locatie: 
 Wilheminakerk, Bussum
Tijdstip: 
 20.00 uur

Na een gedwongen corona-stop kunnen we weer bij elkaar komen, op veilige afstand van elkaar, een cello, viool en piano, samen rond het licht van het kruis. De liederen van Taizé klinken. Muziek uit het hart, woord en stilte sprekend tot je hart. Openstaand voor wat je voelt, voor elkaar en je gedragen voelend door de zegen van de Eeuwige. Zo mogen we bij elkaar komen en het voelde goed. Om de vieringen voor iedereen op een veilige manier te kunnen houden, hebben we gekozen voor kortere vieringen van een half uur. De liederen worden voorgezongen, afgewisseld door stilte, voorbeden, het aansteken van kaarsen en een zegenbede. Zo blijft de intieme sfeer waarin een ieder op adem kan komen en gevoed worden.
Alle vieringen worden dit jaar gehouden in de Wilhelminakerk, iedere eerste woensdag van de maand om 20:00 uur. Zo kunnen we éen manier van registreren aanhouden. Aanmelden kan via de website van de Protestantse Gemeente Bussum, www.pg-bussum.nl, of ter plekke. De kerk is open vanaf 19:30 zodat ieder rustig plaats kan nemen.
Helaas vervalt de maaltijd vooraf en de koffie en thee achteraf, daar moeten we nog geduld voor oefenen.

Weet u veilig en weet u van harte welkom.
Namens de Oecumenische Werkgroep
Songs & Silence
Catrinus Mak
Andre Bauke Kuijper-Bouwmeester

 

terug
 


Laatste nieuws

 

Givt-App Givt-App

Geven met Givt.
Steeds meer mensen hebben geen contant geld meer op zak en vinden het ook lastig om collectebonnen te gebruiken.
Daarom hebben wij, zoals al eerder gemeld, besloten om ook digitaal collecteren via de Givt-app op de smartphone te introduceren.

lees meer »
 
Genade als grondtoon Genade als grondtoon

De mooiste dingen in het leven vallen ons toe. Je levenslust. Iemand die voor je kiest, die jou liefheeft. Ervaringen die het leven van alledag kleur geven: van een fascinerende zonsopgang tot de hartelijke woorden van iemand in je omgeving. Het zijn de kleine en grote verrassingen die het leven glans geven. Je kunt ze zelf niet organiseren, je ontvangt ze. De kerk is bij uitstek een plek van zulke verrassingen. Ervaringen die je dankbaar stemmen. Liefde en genade van God worden ons aangezegd. Wat er ook is gebeurd of aan welk kwaad je ook debet bent, je mag uit genade opnieuw beginnen. In de kerk leven we van wat we ontvangen. Genade is de grondtoon.

 

lees meer »
 
Schuldig? Schuldig?

Tijdens de herdenking (9 november jl.) van de ‘Kristallnacht’ van 9 november 1938 heeft de scriba (secretaris) van de synode van de Protestantse Kerk in Nederland een schuldbelijdenis uitgesproken over het opkomend antisemitisme voor de Tweede Wereldoorlog, en voor het gebrek aan moed om tijdens de Duitse bezetting ‘voor de joodse inwoners van ons land positie te kiezen.’ (zie voor de tekst www.protestantsekerk.nl).
Door een ongelukkige persvoorlichting van de landelijke kerk leek het er vooraf op dat het verzet dat vanuit kerkelijke kring tijdens de oorlog geboden werd niet in de schuldbelijdenis genoemd werd. Dat bleek wel het geval, maar toen stond de boosheid en het verdriet bij kinderen van kerkelijke verzetsmensen al in de krant (Trouw). Over het ontstaansproces van de schuldbelijdenis bestaat verwarring.
 

lees meer »