zondag 8 september 2019

Meet Up De Omzieners

Locatie: 
 Grote Kerk Naarden in het Koor
Tijdstip: 
 11.45 uur direct aansluitend aan de kerkdienst  - 13.00 uur

Bij aanvang van het nieuwe seizoen gaan we van start met de vervolgbijeenkomsten op de theatervoorstelling De Omzieners die december vorig jaar werd gespeeld door de acteurs van de Joseph Wresinski Cultuurstichting.
In de theatervoorstelling werd ons een spiegel voorgehouden hoe het is om in armoede te moeten leven. Vaak kom je door je zorgen hoe de week door te komen in een isolement terecht. Je hebt daarnaast ook te maken met de vooroordelen van de mensen om je heen. Gelukkig zijn er mensen, die het goede met je voor hebben.

Dit seizoen zijn er drie bijeenkomsten rond het thema Barmhartigheid.
Vanuit de bijbel zijn we vertrouwd met het woord
'barmhartigheid'. Dit begrip staat in onze Meet Ups centraal: wat betekent barmhartigheid voor onszelf, hoe zijn we barmhartig voor de ander en hoe kun je het 'goed doen'? Programmamaker Laurens Umans van De Omzieners komt ons vergezellen.

De eerste bijeenkomst zal worden geleid door Véronique Lindenburg. Met elkaar gaan we verkennen wat we onder barmhartigheid verstaan en hoe wij dat zelf ervaren. Wij willen je vragen of je iets mee wilt nemen dat dat voor jou symboliseert. Dat kan een voorwerp zijn, een gedicht of een andere tekst. Dat wordt ingezameld en na afloop krijg je het weer terug.

Nodig gerust ook anderen uit. Wij hopen op geïnspireerde bijeenkomsten met elkaar!
 

terug
 


Laatste nieuws

 


Vacature Vacature

'Het wemelt hier van neuriënde mensen ....', zo start het muurgedicht 'Na de Mattheuspassie' van Willem Jan Otten naast de Grote Kerk of Sint Vituskerk in Naarden Vesting. Wij noemen ons graag een kerkelijke gemeente waar muziek in zit. Spreekt u dat aan, weet dan dat er een predikantsvacature (1.0 fte) is. Wij nodigen zowel belangstellende fulltime- als parttime-predikanten (minimaal 0,5 fte) uit hierop te reageren.



 

lees meer »
 
Paaskruis in bloei Paaskruis in bloei


Inmiddels is het een traditie. In de veertigdagentijd, onderweg naar Pasen, richten we ons op het symbool van een Paaskruis. Tijd van soberheid en inkeer. Het kruis is gemaakt van de stam van de kerstboom van het laatste kerstfeest. Daardoor brengt het een zichtbare verbinding tot stand tussen Kerstmis en Pasen. Het kruis staat al in de kerk vanaf de start van de veertigdagentijd. Aanvankelijk kaal, dus ontdaan van alle takken. In de Stille Week symboliseren we dat het leven sterker is dan de dood. Het schijnbaar dode hout van het Paaskruis komt tot bloei. Op belangrijke momenten in de Stille Week ondergaat het kruis een metamorfose. Er wordt gebruik gemaakt van materialen uit de natuur en van voorwerpen die het liturgisch eigene van Palmpasen, Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen tonen.  
 

lees meer »
 
Ontroering bij verhaal van Noleta Pilatus Ontroering bij verhaal van Noleta Pilatus

lees meer »