donderdag 1 december 2022

Bijeenkomst 'Kunst aan tafel'

Witte Kerk, Koningin Wilhelminalaan
 13.30 uur

Het jaarthema van de Protestantse Kerk in Nederland en daarbij aansluitend van onze
Protestantse Gemeente is 'Aan tafel'.
Dit thema komt ook veelvuldig in de kunst voor, niet in het minst in het beroemde schilderij 'het laatste avondmaal' van Leonardo da Vinci. Maar ook schilders als James Ensor en Vincent van Gogh (wie kent 'de aardappeleters' niet?) maken graag van dit thema gebruik.
Het lijkt me heel boeiend een kleine serie van schilderijen te bespreken met als thema 'kunst aan tafel'.

We staan stil bij het eerder genoemde schilderij 'het laatste avondmaal'.
De aangemelde deelnemers worden via de email op de hoogte gehouden.
Van harte uitgenodigd! Ds. Lennart Heuvelman
l.j.t.heuvelman@gmail.com