donderdag 13 oktober 2022

Gesprekskring rondom het boek Troost GEANULEERD

Witte Kerk, Koningin Wilhelminalaan

Nog geen jaar geleden verscheen het boek Troost.
Als licht in donkere tijden van de
Canadese romanschrijver en voormalig politicus Michael Ignatieff.
Midden in de corona-crisis vroeg hij zich af: Waar vinden we troost als we een naaste kwijtraken, wanneer we geconfronteerd worden met verlies of een ramp?
Welke antwoorden hadden schrijvers, beeldend kunstenaars en componisten door de eeuwen heen?
Aan de orde komt de troost die men vond in de godsdienst, de filosofie, de kunst, de poëzie en de muziek. Opvallend was dat de niet-gelovige Ignatieff zelf vooral geraakt werd door de psalmen en het boek Job.
u bent welkom om het gesprek met elkaar aan te gaan over wat dit boek aanreikt, maar ook wat uzelf troost heeft kunnen geven bij tegenslag.

Opgave bij: Ds. Peter Korver: pjckorver@gmail.com