wo 9 oktober 2019

Kunst in de Kerk, Expositie in de Witte Kerk

Locatie: 
 Witte Kerk, Koningin Wilhelminalaan 15, Naarden
Tijdstip: 
 17.30 uur  - 20.00 uur

Tentoonstelling in de Witte Kerk van 18 september tot eind november. Uitnodiging voor een avond van Kunst in de Kerk.

Ontvangst met een hapje en drankje, inleiding op het werk in aanwezigheid van de kunstenaar en daarna weer een lekkere eenvoudige maaltijd met huisgemaakte soep,

Ko van Velsen (1953) deed ooit een opleiding tot bouwkundige maar richtte zich al snel op de schilderkunst. In 1985 verruilde hij liniaal en tekenhaak definitief voor de schilderkwast. Hij was gefascineerd door de impressionisten en vond in het landschap een belangrijke inspiratiebron. Toen hij in 2007 van Amsterdam naar Almere verhuisde, verlegde hij de focus naar een lage horizon met daarboven imposante wolkenpartijen. Het zijn schilderingen van licht, lucht en water. Uiteindelijk bleek dit een opmaat voor zijn latere stilteschilderijen, die zich laten omschrijven als "filosofisch lyrische landschappen". De voorwaarden hierbij zijn dat vorm, kleur en compositie tot simpele eenvoud zijn teruggebracht ten gunste van:
licht, ruimte, weidsheid en verte maar vooral STILTE............
Het zijn schilderijen niet zozeer om naar te kijken als wel om te zien,
Ko nodigt je uit het landschap binnen te stappen en de vrijheid te nemen er je eigen gedachten bij te hebben. Hij wenst je veel plezier op deze wonderlijke wandeling.

terug
 


Laatste nieuws

Blog

Welkom Welkom

lees meer »
 

Iedereen is welkom! Iedereen is welkom!

Bij ons is iedereen welkom!
Dat werd in de week van 7 januari weer eens duidelijk toen aan de gevel van het kantoor van de Protestantse Gemeente Naarden de regenboogvlag werd opgehangen. 

lees meer »
 
-------------- --------------

Baat bij muziek
Wij zijn een gemeente waar muziek in zit.
Iemand herkende dat in het lied “Baat bij muziek” van Daniël Lohues*
Muziek uut de hemel,
muziek uut de grond (...)

Zoveel verschil is er in mensen en in smaak van muziek, maar muziek zelf! - daarvan kan bijna iedereen zeggen: “dat doet mij goed”: dat helpt me als ik verdrietig ben of het vergroot mijn vrolijkheid, het brengt me tot rust of het geeft energie. Wat een kracht zit er in muziek, wat een geluk kan het brengen of troost.

Muziek van boer Harms,
'n fuga van Bach
'n ballade van Brahms,
muziekje veur ’s nachts (…)


In de Grote Kerk Naarden zijn naast concerten van de Stichting Grote Kerk gelegenheden met muziek in onze gemeente. Er is de Geliefdenvesper op zondag 3 november, in een zondagsdienst met cantorij op 3 en 24 november, met bas en piano op 17 november. Er zit muziek in deze novembermaand bij ons. Weet je welkom, ook “voor de muziek”.
Klik hier


 

lees meer »