ma 14 januari 2019

Dichter bij dichters 2019

Koningin Wilhelminalaan 36

Dichter bij dichters 2019

Op veler verzoek houden wij met plezier in januari weer een viertal poëzie-avonden bij ons thuis. Het poëzieprogramma van dit jaar heeft als thema 'Op zoek naar nieuwe woorden'. Vier dichters komen aan de orde, die met nieuwe woorden ingingen op de veranderende omstandigheden van hun tijd.
In de eerste plaats is dat Frederik van Eeden, de meest gevoelige in de vernieuwersbeweging der Tachtigers. Hij was een van de meest veelzijdige schrijvers van ons land. Tussen de twee wereldoorlogen was het vooral Martinus Nijhoff die aansluiting zocht bij het moderne levensgevoel van die tijd. Bij hem doet de gewone spreektaal haar intrede in de poëzie. Na de Tweede Wereldoorlog, toen de experimentele dichters opkwamen, ging Jan Hanlo het meest ver in baanbrekende dichtkunst. Zelfs betekenisloze klanken konden een fascinerend gedicht vormen, al was de publieke opinie daar niet altijd van overtuigd. Tenslotte lezen wij werk van de hedendaagse dichteres Hagar Peeters, die vooral door menig podiumoptreden bekend werd. Zij schrijft gedichten over heel diverse onderwerpen, in een boeiende, verstaanbare taal.
De avonden worden gehouden in huiselijke kring: Koningin Wilhelminalaan 36. Het gaat om vier opeenvolgende maandagavonden:
7, 14, 21 en 28 januari.

Dringend verzoek: u bent van harte welkom maar wilt u zich van te voren wel even opgeven in verband met de organisatie?
fam. Schouten, tel. 035-6948871, e-mail: schoutenjanpeter@gmail.com