22 oktober 22 oktober

Luther gezongen - 22 oktober 2017
Met Christiaan Winter, cantor Oude Kerk Amsterdam en dubbelkwartet
Liederen uit het Liedboek worden besproken, gespeeld en gezongen.
Luister en/of zing en ervaar de actualiteit van Maarten Luther.
In de Grote Kerk Naarden
Kerk open om 19.00 uur
Aanvang 19.30 uur, einde ± 20.45 uur
Hierna gelegenheid tot ontmoeting – 21.30 uur
Toegang vrij
Orgel: Gert-Jan Mostert
Naar een idee van Kees Schuurman (voormalig
IKON-presentator)
Presentatie: ds. Véronique Lindenburg

Genade als grondtoon Genade als grondtoon

De mooiste dingen in het leven vallen ons toe. Je levenslust. Iemand die voor je kiest, die jou liefheeft. Ervaringen die het leven van alledag kleur geven: van een fascinerende zonsopgang tot de hartelijke woorden van iemand in je omgeving. Het zijn de kleine en grote verrassingen die het leven glans geven. Je kunt ze zelf niet organiseren, je ontvangt ze. De kerk is bij uitstek een plek van zulke verrassingen. Ervaringen die je dankbaar stemmen. Liefde en genade van God worden ons aangezegd. Wat er ook is gebeurd of aan welk kwaad je ook debet bent, je mag uit genade opnieuw beginnen. In de kerk leven we van wat we ontvangen. Genade is de grondtoon.