zo 30 dec 2018  om 10.00 uur
Voorganger: Ds. Lennart Heuvelman
Zondagsviering
Tekst(en): Jesaja 61:10 - 62:3 en Lucas 2: 33-40

Het is de eerste zondag na kerst. In de Rooms-Katholieke traditie is (zondag) 30 december het feest van de Heilige Familie: Jezus, Maria en Jozef. We lezen deze zondag in Jesaja 61:10 - 62:3 en in Lucas 2: 33-40. We staan met name stil bij de evangelie-lezing, de zegening van 'de heilige familie' door Simeon in de tempel en het profetische loflied dat Hannah vervolgens zingt. Maar het is niet slechts rozengeur en maneschijn, we horen ook over twist en zwaard. En weten immers nu al van de kindermoord in Bethlehem, de vlucht van Jozef en Maria met hun pasgeboren Jezus.
Liturgie
Kerkdienstgemist opname

terug

Laatste nieuws

Blog


Iedereen is welkom! Iedereen is welkom!

Bij ons is iedereen welkom!
Dat werd in de week van 7 januari weer eens duidelijk toen aan de gevel van het kantoor van de Protestantse Gemeente Naarden de regenboogvlag werd opgehangen. 

lees meer »
 

De Omzieners groot succes! De Omzieners groot succes!

Op 15 december speelde de Wresinski Cultuurstichting in de Witte Kerk haar theatervoorstelling De Omzieners. Ruim 125 bezoekers zagen een aangrijpende voorstelling over het leven in armoede. In 2019 gaan we door!
Lees hier meer: hulp bieden

 
---------------- ----------------

Blog Juli
De heilige Geest is Gods adem die niet stokt, maar blaast en zucht, altijd in beweging. Naar ons toe, samen met ons. Gods Geest roept ons allemaal op om niet om te kijken, maar vooruit.
Om niet te leven en dromen en geloven zoals vroeger, maar vanuit het nu. Niet te hechten aan zaken en vormen, niet vastgeplakt te raken aan het pluche van gewoontes en zeker niet aan macht ten koste van anderen.
Vooruit kijken om in de maatschappij de levenskracht van Gods Geest door te geven, in ons doen en laten mensen in Gods naam geluk en goedheid te brengen. Om Gods  geloofsgemeenschap, de kerk, in beweging te laten zijn.
Alle generaties zijn daarbij nodig, mensen in al hun diversiteit. We mogen ons laten verrassen door de Geest.  Een ander zal ons dan eens beleefd en dan weer dringend vragen rekening te houden met mensen in deze tijd. Wij mogen elkaar in liefde uitdagen.
Mens mogen wij zijn, onderweg met elkaar, altijd naar een betere wereld en uiteindelijk naar het Koninkrijk toe. Eén mogen wij zijn in de gemeente van Christus. Eén in beweging, door Gods kracht, tot zijn eer, tot shalom voor de wereld.
Een mooie zomer gewenst!
VL
 

lees meer »