zo 18 nov 2018  om 10.00 uur
Voorganger: Ds. Véronique Lindenburg
Zondagsviering Grote Kerk
Tekst(en): Jeremia 31:10-16 en Mattheus 8:27-33

 
In alle nood van die tijd en plaats werd bij Israël lang geleden de hoop levend gehouden. Voor een enkeling klonk de stem van God duidelijk en deze man of vrouw gaf de boodschap weer door. Zo staan er tussen alle ellende in het boek Jeremia, rondom de ballingschap in Babylonie, hoopvolle woorden. Een paar daarvan horen we. En uit het Evangelie naar Mattheus woorden over het begin van Jezus’ werk. Juist nu we bijna aan het einde van het Kerkelijk Jaar zijn. Zijn leven en werk was een vervolg op God’s werk met Israël. Het was het begin van een andere tijd. Heeft de kerk de droom van God en mensen waar gemaakt?
In deze dienst vieren we ook de “Tafel van de Heer”. We zingen daarbij het mooie lied “Voor ieder van ons een plaats aan de tafel” (lied 388).
Liturgie

Preek

terug

Laatste nieuws

Blog

Welkom Welkom

lees meer »
 

Iedereen is welkom! Iedereen is welkom!

Bij ons is iedereen welkom!
Dat werd in de week van 7 januari weer eens duidelijk toen aan de gevel van het kantoor van de Protestantse Gemeente Naarden de regenboogvlag werd opgehangen. 

lees meer »
 
-------------- --------------

Baat bij muziek
Wij zijn een gemeente waar muziek in zit.
Iemand herkende dat in het lied “Baat bij muziek” van Daniël Lohues*
Muziek uut de hemel,
muziek uut de grond (...)

Zoveel verschil is er in mensen en in smaak van muziek, maar muziek zelf! - daarvan kan bijna iedereen zeggen: “dat doet mij goed”: dat helpt me als ik verdrietig ben of het vergroot mijn vrolijkheid, het brengt me tot rust of het geeft energie. Wat een kracht zit er in muziek, wat een geluk kan het brengen of troost.

Muziek van boer Harms,
'n fuga van Bach
'n ballade van Brahms,
muziekje veur ’s nachts (…)


In de Grote Kerk Naarden zijn naast concerten van de Stichting Grote Kerk gelegenheden met muziek in onze gemeente. Er is de Geliefdenvesper op zondag 3 november, in een zondagsdienst met cantorij op 3 en 24 november, met bas en piano op 17 november. Er zit muziek in deze novembermaand bij ons. Weet je welkom, ook “voor de muziek”.
Klik hier


 

lees meer »