zo 1 apr 2018  om 10.00 uur
Voorganger: Ds. Lennart Heuvelman en ds. Véronique Lindenburg
Pasen
Tekst(en): Jesaja 25: 6-9 en Johannes 20: 1-18

Het feest van de bevrijding van de dood, het feest van het nieuwe begin, feest van het leven. Het is niet goed om slechts bij het (lege) graf stil te blijven staan, de opstanding maakt immers opstandig. Het graf vormt vooral een vertrekpunt en markeert een nieuw begin. Dat we zullen leven en anderen bij het leven betrekken! Jezus is en blijft de lévende, waar wij zijn woorden blijven naspreken en doen ‘zoals hij heeft gedaan’.
We lezen in de dienst het opstandingsevangelie in Johannes 20: 1-18, waarin het zoeken van Maria van Magdala naar haar Heer telkens weer ontroert. De lezing uit het Oude Testament is Jesaja 25: 6-9, de profetie van het feestmaal dat Bij de diensten de Eeuwige aanricht voor alle volken. Eten en drinken in overvloed, dood en verdriet bestaan niet meer. Eindelijk zien de volken Gods bedoeling met de schepping. In deze dienst zal de cantorij o.l.v. Ike Wolters haar zeer gewaardeerde medewerking verlenen, evenals onze organist Wybe Kooijmans en trompettist Edward de Bode. Even voor 10.00 beginnen we al met het zingen van paasliederen. We wensen elkaar een heel feestelijke paasviering toe!
Liturgie

terug

Laatste nieuws

Blog


Opbrengst € 6.560,- ! Opbrengst € 6.560,- !

In twee weken tijd zamelde onze gemeente giften in voor de tsunami slachtoffers op Sulawesi. Hoewel het gelet de omvang van de ellende maar een druppel op een gloeiende plaat is, zijn we verheugd met het resultaat. 

lees meer »
 
Media Media

In Naarder en Bussums Nieuws
“Voor mij is een kerk geen eiland” Ds. Véronique Lindenburg wil met iedereen in gesprek
http://paper.naardernieuws.nl/open/fdebb2cb#p13

 
Ds. Véronique Lindenburg op Radio
Zondagavond 21 oktober op Radio 5, nog heel lang te vinden op internet:

 
Blog November Blog November

Religie of religiositeit?
In de dagen voorafgaand aan Hervormingsdag (31.10) was religie nogal in het nieuws. Het onderzoek dat verscheen https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2018/43/meer-dan-de-helft-nederlanders-niet-religieus genereerde natuurlijk reacties. Van binnen en buiten gevestigde religieuze organisaties. Want wat ís godsdienstig zijn? Wat is een godsdienst of religie? Men was aan alle kanten bereid om de eigen grenzen op te rekken...
Waar willen bij horen en waar willen wij anderen bij uitnodigen? Bij ons gevoel dat er wel iets is of bij een structuur met leden en vieringen? Of iets daartussen? Het is zowel lastig als positief dat wij ons in onze huidige cultuur niet al te makkelijk meer met een bestaande organisatie verbinden. Het kan creativiteit losmaken, maar het kan ook verlammen.
De aanwezigheid van een besef dat iets boven ons dagelijks bestaan uit gaat noemen we religiositeit. Ook dat kan niet bestaan zonder vormen, al is het een tijdschrift, een matje, een club. De illusie van vrijheid van structuur blijkt nuttig in deze tijd. De oude structuren zijn nog niet helemaal van hun negatieve betekenis ontdaan.
Behalve keuzes te maken voor het éen of het ander (religie of religiositeit) combineren we ook graag. Waarschijnlijk is dat zo gek nog niet. We weten inmiddels immers dat waarheid niet eenduidig is. We hebben begrepen dat God of het goddelijke zich op veel manieren kan manifesteren. Dat hij/zij/het geen grenzen nodig heeft. En hoe ziet dat er dan uit?
Wij kunnen niet zonder een kader voor onze begrippen – of onze geest gaat zijn eigen weg en dat noemen we niet-gezond. De wijn heeft de fles nodig of het glas, de koffie de beker. Een vorm kan veranderen zonder dat dat invloed heeft op de inhoud. Kennen we de inhoud van ons eigen geloof en hoe kan de inhoud ons inspireren tot nieuwe relaties en vormen?
VL

lees meer »