zo 3 feb 2019  om 11.00 uur
Voorganger: Pastoor Carlos Fabril (Rooms-Katholiek), ds. Willy Metzger (Evangelisch-Luthers), de heer Henk Smits (Apostolisch Genootschap)
Minikerkendag Naarden-Bussum Mariakerk

Eén zondag per jaar zijn de meeste kerken in Naarden en Bussum gesloten omdat er een gezamenlijke oecumenische viering is. Op zondag 3 februari bent u om 11.00 uur welkom in de Mariakerk (ofwel de Koepelkerk) aan de Brinklaan in Bussum.
Het thema is 'Recht voor ogen', een voortzetting van de gedachten bij de week van gebed voor de eenheid eind januari 2019. Voorgangers zijn pastoor Carlos Fabril
(Rooms-Katholiek), ds. Willy Metzger (Evangelisch-Luthers) en de heer Henk Smits (Apostolisch Genootschap).
De muzikale begeleiding is in handen van Wybe Kooijmans (orgel) en Karin Kuijper-Bouwmeester (koor).
Kinderen zijn natuurlijk ook welkom. Voor hen is er aandacht in een nevendienst.
Allen van harte uitgenodigd door de Werkgroep Oecumenische Vieringen van de Raad van Kerken Naarden, Bussum, Hilversumse Meent.
 

terug

Laatste nieuws

Blog

Zomergroet Zomergroet

lees meer »
 

Iedereen is welkom! Iedereen is welkom!

Bij ons is iedereen welkom!
Dat werd in de week van 7 januari weer eens duidelijk toen aan de gevel van het kantoor van de Protestantse Gemeente Naarden de regenboogvlag werd opgehangen. 

lees meer »
 
---------------- ----------------

Blog Juli
De heilige Geest is Gods adem die niet stokt, maar blaast en zucht, altijd in beweging. Naar ons toe, samen met ons. Gods Geest roept ons allemaal op om niet om te kijken, maar vooruit.
Om niet te leven en dromen en geloven zoals vroeger, maar vanuit het nu. Niet te hechten aan zaken en vormen, niet vastgeplakt te raken aan het pluche van gewoontes en zeker niet aan macht ten koste van anderen.
Vooruit kijken om in de maatschappij de levenskracht van Gods Geest door te geven, in ons doen en laten mensen in Gods naam geluk en goedheid te brengen. Om Gods  geloofsgemeenschap, de kerk, in beweging te laten zijn.
Alle generaties zijn daarbij nodig, mensen in al hun diversiteit. We mogen ons laten verrassen door de Geest.  Een ander zal ons dan eens beleefd en dan weer dringend vragen rekening te houden met mensen in deze tijd. Wij mogen elkaar in liefde uitdagen.
Mens mogen wij zijn, onderweg met elkaar, altijd naar een betere wereld en uiteindelijk naar het Koninkrijk toe. Eén mogen wij zijn in de gemeente van Christus. Eén in beweging, door Gods kracht, tot zijn eer, tot shalom voor de wereld.
Een mooie zomer gewenst!
VL
 

lees meer »