zo 12 aug 2018  om 10.00 uur
Voorganger: Ds. Véronique Lindenburg
Zondagsviering
Tekst(en): Handelingen 17:16-31 en Johannes 8:21

De eerste lezing is: Handelingen 17:16-31, het verhaal van Paulus op de Areopagus die mensen vertelt over de éne God. In de lezing uit het Evangelie naar Johannes 8:21 zegt Jezus: ‘Ik ben het licht voor de wereld. Wie mij volgt loopt nooit meer in de duisternis, maar heeft licht dat leven geeft.’

In deze dienst  is er ook aandacht voor de expositie van schilderijen van Marian van Rooijen-Rutten die tot half september in de Witte Kerk hangen. Het overkoepelende thema in dit kleurrijke werk is de verwondering om het leven van mensen en de schoonheid van landschap in binnen en buitenland.

Het gaat in deze dienst om: Zeggen en zien.

Zie in de Agenda bij Expositie in Witte Kerk en  Zomerontmoetingen.
Liturgie

terug

Laatste nieuws

Blog

Bezinning Bezinning


Er zijn diverse mogelijkheden tot ontmoeting en bezinning.
In verzorgingshuizen De Veste, Het Ravelijn en Zandbergen en in het Annacentrum.
Informatie bij de predikanten.
 

 

Gesprekskringen Gesprekskringen

Kringen
 Zijn & Zin en de Naarder Kring.

lees meer »
 
Halfvol glas Halfvol glas

Onlangs was er een levendige gemeenteavond rondom het halfvolle of halflege glas. De vraag was: hoe kijken we naar onze gemeente? En hoe staan we ten opzichte van de uitdagingen en de mogelijk oplossingen. Want het is geen makkelijke tijd om kerk te zijn. De Protestantse Kerk Nederland is nu al vele jaren actief rondom modernisering.  Vanuit de landelijke kerk worden de plaatselijke kerken hiertoe aangespoord en geïnspireerd. Geen vernieuwing om de vernieuwing. Maar verandering om het gedachtengoed van Bijbel en christendom te respecteren en voort te zetten. Zoals onze opdracht is. Het goede dat wij in Christus en de kerk hebben ontvangen is weinig waard als wij het voor onszelf houden. Dan hebben we het niet begrepen. In 1 Korintiërs 13 staat dat zo mooi: al onze eigenschappen en ijdelheden tellen niet als ze niet gegrond zijn in de liefde die haar bron vindt in de drie-enige God. Ach, het wordt toch vakantie, lees de hele brief aan de Korintiërs maar – of alle Brieven – en deel in het leven van de eerste gemeentes. Zie https://www.debijbel.nl of je eigen (reis)Bijbel. Fijne zomer gewenst!
VL, 5 juli 2018

 

lees meer »