zo 20 mei 2018  om 10.00 uur
Voorganger: Ds. Véronique Lindenburg en ds. Lennart Heuvelman
Zondagsviering Pinksteren m.m.v. de Naarder Cantorij o.l.v. Ike Wolters
Tekst(en): Genesis 11:1-9 en Handelingen 2: 1-24.

De Cantorij zingt met en voor ons mooie Pinksterliederen. Waaronder het lied ”Daal liefdesvuur, daal neer” uit de bundel “Liefste lied van overzee” en uit het Liedboek het mooie lied uit Iona (lied 701) “Zij zit als een vogel”. De teksten brengen ons bij spraakverwarring: het verhaal van Babel staat in Genesis11:1-9, het verhaal van Pinksteren in Handelingen 2: 1-24.
Weet u welkom.
Liturgie

terug

Laatste nieuws

Blog

23 september 23 september

  

Vrede maak je samen!

Loop mee zondag 23 september 2018 start en afsluiting bij Vestingmuseum, Naarden
12 tot 14 uur ontmoet, zing, dans, bouw, wandel met (on)bekenden

lees meer »
 
23 september t/m 25 oktober 23 september t/m 25 oktober

lees meer »
 
Blog September Blog September

Het nieuwe seizoen van activiteiten beginnen we met  “een goed gesprek”. Dat is het thema van de startactiviteiten van de Protestantse Kerk (PKN) door het hele land. En goede gesprekken horen natuurlijk bij de kerk.
In de Bijbel wordt ook heel veel afgepraat en volgens de PKN gaat het bij een goed gesprek om een “echte ontmoeting met tijd en aandacht”. Gesprekken tijdens ontmoetingen die vele vormen en inhouden en tijdsduren kennen zijn van alle tijden en plaatsen.
Jezus vraagt bijvoorbeeld aan zijn leerlingen: “Wie zeggen de mensen dat ik ben?” En de leerlingen antwoorden wat ze gehoord hebben en wat ze onder elkaar hebben gedacht en besproken. Er is dus al heel veel gedacht en gezegd voordat ze hun antwoord geven.
Een “geloofsgesprek” is een gesprek waarin ons geloof aan de orde komt. Ik merkte in de wandelgangen van ’t Gooi dat we dat wat zwaar vinden klinken. Het geloof kan toch ook ter sprake komen in een tuin, op de fiets, bij een winkel, in het ziekenhuis? En dat gebeurt ook.
“Echte ontmoetingen met tijd en aandacht”, ze zijn zo divers als de bladeren aan een boom.
 

lees meer »