dinsdag 7 april 2020

In verband met de maatregelen tegen corona gaat de inspirerende meditatie niet door

Locatie: 
 Witte Kerk, Koningin Wilhelminalaan 15, Naarden
Tijdstip: 
 Inloop vanaf 19.45 uur start om 20.00 uur  - 21.00 uur

Al zo' drie jaar komt een zeer gevarieerd groepje gemeenteleden bij elkaar voor een uurtje meditatie. Het zijn meditaties op basis van een Bijbeltekst, een gebed, een gedicht. Ook kan een tekst uit de Koran ter sprake komen, een tekst van de soefi Rumi of staat een kaars of een actueel thema centraal.

Een meditatie valt uiteen in drie delen: we starten met een aandachtsoefening om tot fysiek en geestelijke rust te komen, vervolgen dat met het begeleide meditatie op het onderwerp van de avond en sluiten af met een kort gesprekje over hetgeen je gewaar bent geworden.
Deze meditaties brengen rust en verdieping. Heb je dit nog niet ervaren,dan ben je van harte welkorm. Ervaring met mediteren is niet nodig. We ztten ook niet op een matje, maar gewoon op een stoel .

De meditaties worden gegeven op dinsdagavonden in de Witte Kerk.
Heb je zin, noteer dan de volgende datum
19 mei.

Je kunt per keer gewoon meedoen, je hoeft je niet van tevoren op te geven.
Er staat altijd een stoel voor je klaar!

Wil je eerst informatie stuur dan een mailtje naar Paul Eykenduyn
paul.eykenduyn@xs4all.nl

terug
 


Laatste nieuws

 


Vacature Vacature

'Het wemelt hier van neuriënde mensen ....', zo start het muurgedicht 'Na de Mattheuspassie' van Willem Jan Otten naast de Grote Kerk of Sint Vituskerk in Naarden Vesting. Wij noemen ons graag een kerkelijke gemeente waar muziek in zit. Spreekt u dat aan, weet dan dat er een predikantsvacature (1.0 fte) is. Wij nodigen zowel belangstellende fulltime- als parttime-predikanten (minimaal 0,5 fte) uit hierop te reageren.



 

lees meer »
 
Paaskruis in bloei Paaskruis in bloei


Inmiddels is het een traditie. In de veertigdagentijd, onderweg naar Pasen, richten we ons op het symbool van een Paaskruis. Tijd van soberheid en inkeer. Het kruis is gemaakt van de stam van de kerstboom van het laatste kerstfeest. Daardoor brengt het een zichtbare verbinding tot stand tussen Kerstmis en Pasen. Het kruis staat al in de kerk vanaf de start van de veertigdagentijd. Aanvankelijk kaal, dus ontdaan van alle takken. In de Stille Week symboliseren we dat het leven sterker is dan de dood. Het schijnbaar dode hout van het Paaskruis komt tot bloei. Op belangrijke momenten in de Stille Week ondergaat het kruis een metamorfose. Er wordt gebruik gemaakt van materialen uit de natuur en van voorwerpen die het liturgisch eigene van Palmpasen, Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen tonen.  
 

lees meer »
 
Ontroering bij verhaal van Noleta Pilatus Ontroering bij verhaal van Noleta Pilatus

lees meer »