zaterdag 28 september 2019

Samen soepen

Locatie: 
 Tuindorp Keverdijk Thijssepark
Tijdstip: 
 16.00 uur  - 19.00 uur

Zaterdag 28 september a.s. is het zover: de volgende Samen Soepen buurtsoep, deze keer in Tuindorp Keverdijk/Thijssepark. Nou ja, buurtsoep deze editie belooft eerder een wereldsoep te worden. Inmiddels hebben we al meer dan 200 liter soep toegezegd gekregen, gemaakt door mensen uit de wijk met diverse achtergronden. Marokkaanse soep, soep uit Syrië en Iran, en ook een viertal Hollandse soepen spontaan aangeboden vanuit onze eigen gemeente. Genoeg om te proeven dus! Ook de 900 broodjes, beleg en de nodige frisdranken zijn geregeld, er komt muziek - ja ook live muziek! en voor de kinderen is er een kinderprogramma.
Een zo grote soep - we verwachten wel zo'n 500 bezoekers - vraagt veel organisatie. Gelukkig werken we goed samen met Versa Welzijn, wijkcentrum De Schakel, het buurtcomité Keverdijk-Thijssepark-Vierhoven en de Gemeente
Gooise Meren. We hebben al hulp aangeboden gekregen van veel vrijwilligers, maar meer flyeraars, opbouwers, gastheren/vrouwen en opruimers zijn nog steeds heel nodig en welkom. Dus meldt u aan!
Maar vooral: kom op 28 september van
16:00-19:00 uur naar het speelterrein aan de Majoor Kampstraat. U bent van harte welkom!
 

terug
 


Laatste nieuws

 


Vacature Vacature

'Het wemelt hier van neuriënde mensen ....', zo start het muurgedicht 'Na de Mattheuspassie' van Willem Jan Otten naast de Grote Kerk of Sint Vituskerk in Naarden Vesting. Wij noemen ons graag een kerkelijke gemeente waar muziek in zit. Spreekt u dat aan, weet dan dat er een predikantsvacature (1.0 fte) is. Wij nodigen zowel belangstellende fulltime- als parttime-predikanten (minimaal 0,5 fte) uit hierop te reageren.



 

lees meer »
 
Paaskruis in bloei Paaskruis in bloei


Inmiddels is het een traditie. In de veertigdagentijd, onderweg naar Pasen, richten we ons op het symbool van een Paaskruis. Tijd van soberheid en inkeer. Het kruis is gemaakt van de stam van de kerstboom van het laatste kerstfeest. Daardoor brengt het een zichtbare verbinding tot stand tussen Kerstmis en Pasen. Het kruis staat al in de kerk vanaf de start van de veertigdagentijd. Aanvankelijk kaal, dus ontdaan van alle takken. In de Stille Week symboliseren we dat het leven sterker is dan de dood. Het schijnbaar dode hout van het Paaskruis komt tot bloei. Op belangrijke momenten in de Stille Week ondergaat het kruis een metamorfose. Er wordt gebruik gemaakt van materialen uit de natuur en van voorwerpen die het liturgisch eigene van Palmpasen, Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen tonen.  
 

lees meer »
 
Ontroering bij verhaal van Noleta Pilatus Ontroering bij verhaal van Noleta Pilatus

lees meer »