maandag 28 november 2022

Leerhuis en gespreksgroep rond de Psalmen

Witte Kerk, Koningin Wilhelminalaan

De psalmen komen recht uit het hart.
Een heel scala aan gevoelens, van blijdschap, verdriet,
hoop en wanhoop is in de eeuwenoude liederen terug te vinden.

Met deze bijbelse poëzie, die ook de liederen van Jezus waren, staan we in een lange traditie.

In een maandelijkse leerhuis/gespreksgroep buigen wij ons over de psalmen en wat die bij ons oproepen.
Ook poëzie bij de psalmen en moderne psalmbewerkingen komen aan de orde.
We beginnen elke bijeenkomst met een meditatief gedeelte van ongeveer een half uur van woord,
stilte en gebed in de kerkzaal.

Daarna gaan we in één van de zalen aan het werk. Van de deelnemers wordt een aktieve houding verwacht.
De avonden zullen een spirituele insteek hebben, maar ook kennis-overdracht en het onderlinge gesprek krijgen een plaats.
Data: 28 november en 19 december.
Minimumaantal deelnemers: zes.
Aanmelding is gewenst. Van harte welkom!
Ds. Marnix van der Sijs, marnixsijs@hotmail.com tel. 035 6312114